Gasolina 2004 (NO)

· 164 words · ca. et minutt

Året var 2004 og Reggaeton sjangeren hadde nettopp blitt et global fenomen med låta Gasolina av Daddy Yankee. 2 unge gutter som nettopp hadde vært i Colombia og Ecuador, hadde kjent rytmen på kroppen og skjønte fort at denne sjangeren kommer til å eksplodere. Ikke lenge etter dominerte disse artistene hitlistene rundt om i verden.

Reggaeton hadde blitt en global sjanger. Det meste produsert av 2 tidligere kokker på Harvard Univerity som nå var super produsenter innen sjangeren reggaeton, Luny Tunes.

I Norge begynte ideen og etter hvert ble ideen realisert. Nordens første nettside om sjangeren reggaeton ble lansert. Den inneholdt stort sett biografier, bilder og nyheter om artister. Men også bilder fra det eneste stedet som spilte denne sjangeren, Palacios Latino. Soulshock spilte også noe av dette på sitt faste onsdags konsept på Sikamikaniko i Oslo. Soulshock får nok æren for å ha introdusert sjangeren på utesteder i Norge først. Mens Gasolina.no kommersialiserte det totalt de kommende årene gjennom Nett, Radio og eventer.